За нас

Разсадника

Фирма „Комосс” ООД е създадена 2001 год като правоприемник на държавното предприятие, обединяващо МТС Дупница и Овощен разсадник Дупница.

В момента фирмата е известна в страната като голям производител на овощен посадъчен материал и като производител на биологично чисти плодове и заленчуци.

Разполагаме със собствени маточни насаждения, разсадника заема площ от 20 дка. Поизвеждат се основните за страната овощни видове – ябълки, череши, сливи, кайсии и други. В складовата база може да намерите и лозов посадъчен материал, лешници, бадеми, ягодоплодни, рози. От горските видове имаме произведени фиданки каталпа.

Стремежа ни е да обогатяваме видовия и сортов състав на предлагания посадъчен материал, както и да гарантираме доброто качество. Разсадника има лиценз за производство на посадъчен материал, както и регистрация в БАБХ.

Сертификат за биологично производство

От 2013 год стопанството е със сертификат за биологично производство. Сертифицирани са всички сфери на производство – плодове, зеленчуци, посадъчен материал. Фирмата стопанисва над 100 дка трайни насаждения – орехи, сливи, ябълки, вишни, ягоди. Готовата продукция е органична, намира добър пазар сред любителите на чиста храна.

Производствените площи се намират в землището на община Дупница, а близостта до столицата улеснява достъпа до по-големите пазари.

Консултански услуги

Фирмата предлага извършване на консултански услуги в областта на земеделието, изготвяне на технологични проекти за трайни насаждения.